Data de livrare: Luni, 13.05.2024
Quinoa are o aroma usoara de nuca si o textura pufoasa, cremoasa si usor de mestecat.
La fel ca si orezul, absoarbe aroma oricarui sos sau ingredient cu care este combinata.
Cum se gateste?
Inainte de a o gati, se clatesc bine boabele de quinoa cu apa – asta va indeparta si eventualul gust amarui.
Quinoa se gateste la fel ca si orezul doar ca intr-un timp mai scurt.
Pentru un plus de aroma, puteti fierbe quinoa in supa in loc de apa.
Bine de stiut este ca 1 cana de quinoa uscata reprezinta aproximativ 3 cani gatita (sau 4-6 portii).
Timpul de fierbere este undeva intre 15 si 20 de minute.
Micutele bobite sunt bogate in proteine, magneziu, fibre si fier. De asemenea, sunt o sursa foarte buna de fosfor si calciu, recomandandu-se in special in regimurile alimentare vegane.
Quinoa ofera organismului o cantitate foarte mare de energie, multumita continutului bogat de riboflavina (vitamina B2). Ele ajuta si circulatia sanguina in organism, imbunatatind, astfel, metabolismul acestuia, dar si calitatile cognitive ale creierului.
Contribuie la absorbtia colesterolului, avand proprietati anticanceroase si antiinflamatorii.