Faina Naut 500g Solaris

Solaris
11,20 RON
In stoc

Data de livrare: poimaine, 10.05.2024

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 5941828000146
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Descriere

Faina de naut Solaris, obtinuta prin macinare lenta pe o moara traditionala cu pietre, astfel incat valoarea nutritionala a acestei faini este superioara fata de faina macinata industrial. Este folosita des pentru a prepara humus sau falafel, diverse ghiveciuri sau iahnii, clatite si deeserturi coapte si, eventual in amestec cu faina de grau sau alte tipuri de faina, poate fi utilizata pentru a face paine, lipii si produse de patiserie.

 

Faina de naut contine 23% proteine si 11% fibre, este bogata in vitamina B9 (folat0), B1 si B6, fier, magneziu, fosfor, mangan si seleniu, fiind o sursa excelenta de proteine pentru vegetarieni si de folat pentru femeile insarcinate. Inclusa in dieta, aceasta sustine dezvoltarea masei musculare, protejeaza inima si fortifica oasele, scade nivelul colesterolului si stimuleaza tranzitul intestinal cu ajutorul fibrelor pe care le contine.

 

Ingrediente:

faina obtinuta din boabe de naut.

Alergeni: poate contine urme de faina de cereale, mustar, soia, nuci, alune, seminte de susan sau telina.

Reteta – Farinata

Farinata este un fel de turta preparata din faina de naut, specifica zonei Liguria din Italia. Neavand gluten, este o alternativa sanatoasa, gustoasa si nutritiva, la painea traditionala pentru cei cu intoleranta la gluten si nu numai.

Ingrediente:

Intr-un bol mare se amesteca faina de naut, sarea, piperul si celelalte condimente alese (eventual, in prealabil macinate).

Se adauga treptat apa, amestecand incotinuu, iar cand amestecul este omogenizat se spumeaza cu lingura (toata spuma trebue inlaturata), dupa care se acopera cu o folie de plastic si se lasa la frigider peste noapte.

A doua zi se mai inlatura o data (spuma daca mai este necesar) si se adauga uleiul de masline, amestecand bine.

Se preincinge cuptorul (si o tava unsa cu ulei de masline) la 220 de grade.

In tava incinsa se toarna compozitia in strat cat mai subtire si deasupra se pun cateva crengute de rozmarin.

Se introduce in cuptor 20 de minute, pana suprafata turtei devine aurie.

Se serveste analog feliilor de paine, puteti pune un ochi deasupra, zacusca, etc.

 

Valori nutritionale / 100g:

Energie: 1620 kj/ 387 kcal;

Proteine: 22.4 g;

Grasimi: 6.7 g, din care acizi grasi saturati: 0.7 g;

Carbohidrati: 47 g, din care zaharuri: 10.8 g;

Fibre: 10.8 g;

Sare: 0 g.

 
 
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!