Data de livrare: Luni, 13.05.2024
Faina alba pentru paine fara gluten este un amestec de ingrediente, care in mod natural nu contin gluten si grau, si guma naturala, fiind o alternativa perfecta la faina alba de grau.
Ingrediente: amestec de faina (orez, tapioca, cartof) si guma de xantan.
Valori nutritive pentru 100g produs: energie kJ 1490/ kcal 351; grasimi 0.9g din care acizi grasi saturati 0.2g; carbohidrati 79.8g din care zahar 0.3g; proteine 5.3g; fibre alimentare 1,1g; sare 0,04g.
Este ideala pentru toti cei care tin regim fara gluten si doresc sa-si faca singuri paine alba fara gluten.
Recomandare de preparare Paine alba fara gluten coapta în cuptor
Folosind orice tip de lapte sau de otet, este important ca ingredientele sa fie cantarite / masurate cu atentie si sa nu se omita nimic.
Ingrediente:
1 kg Faina alba de paine fara gluten
5 lingurite Sare
4 lingurite Drojdie uscata
6 lingurite Zahar
700 ml Lapte
10 ml Otet
90 ml Ulei
4 Oua
Metoda
1. Amestecati faina, sarea, drojdia si zaharul intr-un vas.
2. In alt vas amestecati bine ouale, laptele ÅŸi otetul.
3. Adaugati ingredientele de la pct. 1 ÅŸi framantati bine.
4. Adaugati uleiul si framantati din nou pana se incorporeaza in aluat.
5. Puneti aluatul intr-o tava de paine.
6. Lasati la dospit intr-un loc cald timp de aproximativ 1 ora.
7. Coaceti in cuptorul pre-incalzit timp de 50/55 min.
Temperatura ÅŸi timp de coacere:
220°C/Cuptor electric cu ventilator; 200°C/Cuptor cu gaz