Gris de Grau Spelta si Alac Bio 500g Paradisul Verde

Paradisul Verde
9,90 RON
Stoc epuizat

Data de livrare: maine, 23.04.2024

Cod Produs: 6090000331277
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Gris ecologic din doua soiuri foarte apreciate de grau, spelta si alac. Grisul este produsul obtinut prin macinarea graului ce are granulozitate mai mare decat particulele fainei, este bogat in gluten, amidon si proteine si utilizat in general a obtine paste fainoase dar si pentru a prepara gris cu lapte sau cus cus (mancare populara in Maroc si Algeria). Produs fara substante artificiale adaugate (zahar, vitamine produse chimic, potentiatori de aroma, coloranti).

Se fiarbe 2 minute pentru a obtine gris cu lapte sau pentru a adauga apoi fructe proaspete / piure de fructe.

Stiati ca?

  • Alacul (Triticum monococcum) este una dintre cele mai vechi plante cultivate ale omenirii, o cereala paioasa apartinand familiei gramineelor semnalata inca din neolitic in Europa Centrala. Are 14 cromozomi (apartine grupei diploide) si un singur bob in spiculet invelit strans in palee, boabele sale ramanand "imbracate" dupa treierat. Da mai putina recolta decat graul de astazi (Triticum aestivum), dar este mai gustos, mai bogat in nutrienti si se digera mai usor. Alacul este bogat in proteine, fosfor, vitamina B6, potasiu si carotenoide, suporta mai bine schimbarile de temperatura si este foarte rezistent la boli. Denumirea de alac este atribuita uneori si altor soiuri cu bobul imbracat, spre exemplu graului spelta (Triticum spelta) sau graul tenchi (Triticum turgidum).

  • Graul spelta (Triticum aestivum ssp. spelta) este o specie hexaploida de grau cultivata inca din epoca bronzului, mai ales de catre popoarele germanice. Se pare ca a rezultat initial prin hibridare dintr-o specie tetraploida cultivata de grau, precum graul emmer si o specie salbatica diploida cunoscuta sub numele de iarba-caprei (Aegilops tauschii), dar unele soiuri tarzii din Europa, aparute acum 8000 de ani, pot fi rezultatul unei a doua hibridizari dintre graul emmer si o varianta a graului spelta pentru paine. Are bobul sticlos ce ramane „imbracat“ in palee dupa treierat si rezistent la ger si boli. Desi are un continut ridicat de gluten, graul spelta este usor digerabil datorita proteinelor pe care le contine si datorita structurii amidonului sau. Substantele nutritive din graul spelta au o solvabilitate rapida in apa, de aceea sunt asimilate mai usor iar procesul de digerare este mai putin intens. Faina obtinuta din graul spelta este de foarte buna calitate pentru brutarii, nefiind necesara adaugarea de substante ameliorante.

Ingrediente: grau spelta*, grau alac*. *ingredient din agricultura ecologica.

Alergeni: contine gluten.

Ambalat in romania cu ingrediente din Ungaria.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 08-21

comenzi@bioebun.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!