Fulgi de ovaz Fortin 500g Sanovita

SanoVita
9,70 RON
In stoc

Durata de livrare: 1-2

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 4001507111011
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

 Fulgi de ovaz Fortin 500g Sanovita

În fulgii de ovăz se găseşte o cantitate apreciabilă de fibre alimentare şi carbohidraţi. Au o consistență uşoară, mărunțită, ce permite hidratarea rapidă și sunt foarte săţiosi, hrănitori şi uşor digerabili. Pot fi consumaţi cu lapte, miere sau fructe și sunt recomandati sportivilor, fiind o sursă consistentă de proteine, fibre alimentare și vitamine din complexul B. Pot fi serviți dimineața cu lapte sau suc de fructe. 

 

 Ingrediente: fulgi de ovaz. 

Produsul nu provine din culturi modificate genetic.

 

 Beneficiile fulgilor de ovăz: 

Ovazul este cereala cu mai bogat continut in proteine (12.6-14.9%) si acizi grasi esentiali, cum ar fi acidul linoleic. Continutul de fibre solubile este important pentru ca ajuta la normalizarea greutatii corporale prin capacitatea de a crea senzatia de satietate si de diminuare a apetitului. Din aceste motive  ovazul nu doar ca este permis, ci chiar recomandat sa fie inclus in alimentatia copiilor si convalescentilor.

Ovazul contribuie, prin continutul sau de lizina (mult mai mare decat al altor cereale), la sinteza proteinelor in organism. Este benefic pentru toată lumea și este recomandat mai ales (dar nu numai) in alimentatia vegetariana si vegana intrucat contine aminoacizi esentiali necesari pentru formarea proteinelor.

 

 Rețetă cu fulgi de ovăz:

 

Reteta chiftelute din fulgi de ovaz cu nuca

 

Ingrediente:

 

  • 4-5 linguri de nuca macinata
  • 2 cani de fulgi de ovaz fin
  • 1/4 de cana de pesmet
  • 4 linguri de faina de in (seminte de in macinate in rasnite de cafea)
  • 2 cartofi cruzi, rasi pe razatoarea mica
  • 4 linguri de fulgi de drojdie inactivi
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • ½ de lingurita de piper
  • 1 lingurita de amestec de legume
  • 1 lingura de cimbru pudra
  • 50 ml de ulei de floarea-soarelui/masline
  • apa minerala cat sa rezulte un aluat asemanator chiftelelor din carne.

 

Mod de preparare chifelute din fulgi de ovaz:

 

Cartofii se rad pe razatoarea mica, usturoiul se pisează, se amesteca bine toate ingredientele si se adauga putina apa minerala. Se formeaza chiftelutele, se asaza in tava pe hartie de copt, se dau la cuptorul bine incins timp de 15 minute, apoi se intorc pe partea cealalta pana se coc bine. Se pot servi cu garnitura de orez integral, legume si sosuri. Secretul acestor chiftele consta in condimentarea lor.

 

Pofta buna!

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!